Ülkemizde genellikle tahin, pekmez ile kahvaltılarda tercih edilir. Tahin içeriğinde kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, demir, bakır ve çinko gibi minerallerle birlikte E vitamini de barındırmaktadır.
Bunların vücudumuza faydaları ise sıralamakla bitmez. Kahvaltı sırasında bal veya pekmez ile karıştırılarak yendiğinde gün boyu vücuda enerji verir. Peki tahinin bilinmeyen faydaları nelerdir?
TAHİNİN FAYDALARI
- İçeriğinde bol miktarda fosfor, lesitin, magnezyum, potasyum ve demir bulunur.
- Karaciğer detoksu için çok önemli olan metiyonin maddesinden bünyesinde barındırır.
- Kalsiyum açısından en zengindir.
- E vitamini, B1, B2, B3, B5 ve B15 vitaminleri açısından zengindir.
- Sağlıklı hücre büyümesini hızlandırır.
- Kansızlığa iyi gelir.
- Cilt ve kas dokusunu iyileştirir.
- %20 oranında protein içerir, bu miktar birçok yemişte bulunan proteinden daha fazladır.
- Yüksel alkali mineral içeriği sayesinde kolayca hazmedilir ve bu da kilo kaybını hızlandırır.
- Doymamış yağ oranı fazladır.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.