Kanser hastalığı üzerinde en dikkat edilmesi gereken ise beslenmektir. Fakat önümüze gelen her besin yerine yararları olanların tüketilmesi önerilmektedir. Kanser üzerinden bilinen tedavi yöntemlerinden olan kemoterapi gibi durumlar üzerine kansere iyi gelen meyvelerin olduğu da bilinmektedir. Halk arasında kanser hücrelerini öldürdüğü söylenen graviola meyve ise internet üzerinde araştırılmaya başlandı.
Graviola meyvesi nedir, yararları nelerdir?
Kanser üzerine yapılan araştırmalar üzerine graviola meyvesi C vitamini ve bağışıklık sağlığını güçlendirdiği bilinen antioksidanlar bakımından oldukça zengin olduğu belirlendi. Patojenlere karşı savunma yeteneği geliştirerek ve serbest radikallerin yok olması adına bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde büyük rol oynamaktadır.
Graviola meyvesi nedir?
Genellikle Afrika, Güney Amerika ve Güneydoğu Asya'da yer alan yağmurların çok olduğu ormanlarda elde edilir. Türkiye'de ise bu meyve ''tarçın elması'' olarak da bilinmektedir.
Kanser üzerinde yapılan incelemeler üzerine bu meyvenin hücreler üzerinde etkili olduğu ve seçici olarak hücreleri öldürülmesinde etkili olduğu tahmin ediliyor. New York Üniversitesi Ruh Sağlığı Bölümü'nden Yoga, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Dergisi'nde yazan Constantino Mazzanobile, Graviola'nın kanser üzerindeki etkilerinin yalnızca Adriamisin adlı ile karşılaştırılmakla kalmayıp, laboratuvar çalışmalarında bariz bir şekilde aştığını gösteren araştırmalara atıfta bulundu.
Yapılan araştırmalar sonucunda ise bitkideki bir bileşenin kanser hücrelerini, adriamisinden 10.000 kat daha yüksek olduğu ve güçlü olduğu tespit edildi.
Purdue Üniversitesi'ndeki araştırmacıların tespitlerine üzerine ise graviola yapraklarının özlerinin en az altı kanser türünde kanser hücrelerini yok ettiği ve özellikle prostat kanserinde etkili olduğu belirlendi.
Kanser hücrelerini yok eden diğer besinler
- Brokoli
Turpgillerden olan brokoli sebzesi içeriğinde güçlü antikanser özelliklerini barındırır ve bitki bileşiği olan sülforafan da bulundurur.
İncelemeler üzerine sülforafanın meme kanseri hücrelerinin boyutunu ve sayısını yüzde 75 oranına kadar azalttığı bilinmektedir. Bunun yanı sıra ise turpgillerden sebzelerin çok fazla tüketilmesi de kanser riski ile bağlantılı olmaktadır.