05.08.2020-10:32 (Son Güncelleme:14.05.2021-18:50)


1

Hidrojenize Yağlar-Trans Yağlar

Hidrojenize Yağlar-Trans Yağlar

Hidrojenize yağlar, daha uzun süre daha taze kalmaları için kullanılır. İşlenmiş gıdalarda bulunur ancak vücutta kansere yol açan hücrelerin yapısında değişikliklere neden olur.



2

Sıcak İçecekler

Sıcak İçecekler

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, düzenli olarak çok sıcak içecekler tüketmenin yemek borusuna zarar verebileceğini ve boğaz kanserine yol açabileceğini göstermiştir. Bilim insanları bunu 65 C olarak açıklamaktadır.



3

GDO'lu Gıdalar

GDO'lu Gıdalar

Genetiği değiştirilmiş gıdalar bir laboratuvarda zararlılara karşı daha dayanıklı olacak ve sağlam şekilde nakliyeye dayanacak şekilde tasarlanmıştır. Yapılan araştırmaya göre; Amerika'da hemen hemen tüm tahıllarda (soya fasulyesi, buğday ve mısır) GDO'ludur. Ancak Avrupa'daki birçok ülke GDO'lu ürünleri yasaklamıştır.



4

Cips

Cips

Cipste sadece yüksek derecede yağ ve sodyum yoktur. Aynı zamanda vücudun tanımadığı yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendiren maddeler de bulunmaktadır. Yüksek sıcaklıkta kızartılır ve istenen çıtır dokunun elde edilmesi sağlanır fakat bu durum sigarada da bulunan tanınmış bir kanserojen olan akrilamide zemin oluşturur.



5

Yapay Tatlandırıcılar

Yapay Tatlandırıcılar

İnsanların kilo almamalarına yardımcı olmak için özel olarak yapılan tatlandırıcılardaki kimyasallar, özellikle aspartam, vücutta ciddi bir toksine dönüşerek vücudun yapısına zarar verir.



6

Mikrodalgada Patlamış Mısır

Mikrodalgada Patlamış Mısır

Patlamış mısır nispeten sağlıklı bir atıştırmalıktır. Fakat onu patlatmak için uygun olmayan yol, sağlığı bozmaktadır. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi sebebiyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine sebep olabileceğini gösterdiğini söyledi.



7

İşlenmiş, Tütsülenmiş Kırmızı Etler

İşlenmiş, Tütsülenmiş Kırmızı Etler

Bu liste hamburger, sosisli sandviç, sosis gibi yiyecekleri içerir. Genel olarak her gün yenilen kırmızı etin, kanser riskini yüzde 22'ye kadar arttırdığı araştırmalarda gösterilmiştir.



8

Çiftlik Somonu

Çiftlik Somonu

ABD'de yapılan çalışmaya göre; omega-3 yağlarına ihtiyaç vardır. Fakat bazı çiftliklerde somonlar pestisit, kimyasal, antibiyotik ve diğer kanserojenlerden etkilenmiş bir diyetle beslenirler. Satılan somon balıklarının yaklaşık yüzde 60'ı ise çiftlik somonudur.



9

Konserve Yiyecekler

Konserve Yiyecekler

Konserve yiyeceklerle ilgili sorun depolama alanından kaynaklanmaktadır. Hemen hemen tüm alüminyum kutular, bisfenol-A veya kısaca kansere neden olan BPA ile kaplıdır. Domatesler ve asit oranı yüksek diğer yiyecekleri konserve kutusundan yemek çok tehlikelidir.



10

Beyaz Un

Beyaz Un

Beyaz un, işlenmiştir. Tahıllarda doğal olarak bulunan besin maddelerinin çoğunu tahrip edebilir. Değirmenler bir kimyasal olan klor gazı ile unun ağartılmasını sağlar.



11

Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu

Yüksek Fruktozlu Mısır Şurubu

Basitçe söylemek gerekirse bu tatlandırıcı, kanser hücrelerinin en sevdiği besin maddesi olarak açıklanıyor. Direkt kansere neden olmayabilir ancak kanser hücrelerinin hızla çoğalmasına ve büyümesine izin verir. Genel olarak rafine şeker ve özellikle paketlenmiş yemeklerde bulunur.



12

Alkol

Alkol

Fazla tüketilen alkolün ağız, yemek borusu, karaciğer, kolon, rektum ve meme kanseri riskini artırdığı gösterilmiştir.



13

Organik Olmayan Meyveler ve Sebzeler

Organik Olmayan Meyveler ve Sebzeler

Organik olmayan ürünlerde atrazin, tiyodikarb ve organofosfatlar gibi çok tehlikeli pestisitler bulunuyor. Atrazin, insanlarda ciddi sağlık ve üreme sorunlarına neden olduğu bilinen bir kimyasaldır. Avrupa ülkelerinde kullanımı yasalarca yasaklanmıştır, ancak ABD'de kullanılmaktadır. Ne yazık ki, ürünü yıkamak üzerindeki kimyasal kalıntıları temizlemiyor.



14

Salamura Gıdalar

Salamura Gıdalar

Salamura gıdalar, nitratlar veya nitritler, tuz ve sirke kombinasyonu ile sertleştirilir. Ayrıca yapay renklendirici de eklenebilir. Sirkenin kendisi bazı sağlıklı niteliklere sahipken, turşu gibi gıdalardaki yüksek tuz seviyesi ve nitratlar / nitritler sağlığınızı bozabilir.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR