Halk arasında uçkun ve yayla muzu olarak da bilinen ışkın otu, sağlık açısından faydalı olan besinlerin başlarında gelir. Işkın otunun içeriğinde A, B1, B2, E ve K vitaminleri bulunmakta. Özellikle kanserle mücadelede yaygın olarak kullanılan ışkın otunun merak edilen faydalarına haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz. İşte ışkın otunun bilinmeyen faydaları...
SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRIYOR
Işkın, mide ve bağırsaklarda oluşan gazın giderilmesini ve sindirimin rahatlatılmasını sağlar. Ayrıca mide duvarını koruyarak yara oluşumunun önüne geçer. Mide asidinin dengelenmesini sağlayarak yemek borusu kanserine yakalanma riskini azaltır.
KANSERLE SAVAŞIR
Hücrelerin yenilenmesinde önemli bir rol oynayan ışkın otu, özellikle lösemi ve kanser ile mücadelede eden kişiler tarafından tüketilmesi önerilen bir bitkidir.
HASTALIKLARA BİREBİR
Işkın otunun mucizeleri bunlarla sınırlı kalmayıp grip, böbrek rahatsızlığı, yorgunluk, uykusuzluk, ateşli hastalıklar, stres gibi rahatsızlıklarında tedavi edilmesine yardımcı olur.
ASTIM VE NEFES DARLIĞINA İYİ GELİR
Işkın otu, kaynatılıp suyu içildiği zaman astım ve nefes darlığının yanı sıra sürekli olan öksürüğe de fayda sağlar.