Acai meyvesinin, akciğer kanserine neden olan kanser hücrelerinin %86'sını öldürdüğü ortaya çıktı. Acai çilekleri oldukça kırılgandır, bu nedenle onları Orta ve Güney Amerika dışında herhangi bir yerde bulmak oldukça zordur. Bu nedenle toz haline getirilmiş veya dondurulmuş Acai çilekleri satılmaya başlandı. Bazı meyvelerin doğal şeker oranı yüksektir ve Acai çilekleri diğer meyvelere göre daha düşük şeker oranına sahiptir.
ACAİ ÇİLEKLERİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Acai çileğinde bulunan antioksidanlar önemli ölçüde kanseri önlüyor. Özellikle lösemi gibi kanser hücrelerini öldürmede oldukça etkilidir. Yapılan araştırmalara göre, akciğer kanseri hücrelerinin yüzde 86'sını başarıyla öldürdü. Aynı zamanda Acai, çoğu insan için kilo vermede de etkili olur. Yüksek yağlı diyetlerin olumsuz etkilerini azaltıyor. Acai, açlık şekerini ve glukozu dengelediği için ek besin görevi görüyor.
100 GRAM ACAİ ÇİLEĞİNDE;
- Kalori: 70
- Karbonhidrat: 16
- Yağ: 50
- Proteinden:
- A vitamini: 750 IU
- Kalsiyum: 20mg
- Sodyum: 10 mg
- Lif: 2g
- Şeker: 2g bulunuyor.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırınız.