Kandil günlerinde milyonlarca kişinin severek yediği lezzetlerden birisi olan kandil simidinin tarifi ve malzemeleri araştırılıyor. Miraç Kandili’nin bugün idrak edilmesi sebebiyle kandil simidi hazırlamak isteyenler internet üzerinden ağızda dağılacak kandil simidi malzemeleri ve tarifini araştırıyor. Peki Kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
Kandil simidi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
En güzel ve lezzetli kandil simidi için gerekli tarif ve malzemeler şu şekilde:
Malzemeler
125 gram tereyağı (yarım paket)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep (evde varsa)
3 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Tarif
Yumurta sarısı, sıvı yağ, oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, sirke, tuz ve şekeri yoğurma kabına alın.
Tüm malzemeleri karıştırın.
Un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyip yoğurun.
Hamur hazırlandığında ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elle yuvarlayın. Ardından tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatın. Simit şeklini verin.
Simitleri önce yumurta akına sonra susama bulayın.
Simitleri pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında 15-20 dk kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.