Berat Kandili’nin idrak edilmesi sebebiyle kandil günlerinin en çok tüketilen yiyeceği olan kandil simidinin malzemeleri ve tarifi, pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Kandil simidi nasıl yapılır? Evde en güzel ve lezzetli kandil simidi malzemeleri ve tarifi nedir?
Kandil simidi nasıl yapılır?
Evde lezzetli ve pratik kandil simidi için gerekli malzemeler ve tarif şu şekilde:
Kandil simidi malzemeleri
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket eritilmiş margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
Bir buçuk tatlı kaşığı mahlep
Tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
3 adet yumurtanın akı
Susam
Kandil simidi tarifi
Sütü, sıvı yağı, eritilmiş margarini, yumurta sarısını, toz şekeri, kabartma tozunu, mahlebi ve yeterince tuzu bir kapta karıştırın. Bu malzemeye azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamur kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun ve ardından 15 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak 10 cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın. Çubuğun iki ucunu birleştirerek simit şekli verin. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız simit şeklindeki hamur parçalarını önce çırpılmış yumurta akına, sonra susama bulayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.