Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğüne bağlı 26 kalkınma ajansının kuruluşundan bu yana yayımladığı belgeler, interaktif internet sayfasında bir araya toplandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından gelen açıklamaya bakıldığında, kalkınma ajansları, mekansal veya tematik çalışmalar yapmak, bölgelerinin stratejik önceliklerine hizmet eden sektörel, bölgenin ulusal ve uluslararası tanıtımına katkıda bulunmak ile yatırım potansiyeli olan alanlarda fizibilite araştırmaları yapmak üzere yayınlar çıkarıyor.
Bölgelerinin sürdürülebilir gelişmesini temin etmek için kamusal bölgede tartışılan hususlara açıklık getirmeyi amaçlayan ajanslar, daha geniş kitlelerce bu hususların tartışılmasını temin etmeyi ve ürettiği yayınların topluma etki etmesini hedefliyor.
Bölgelerin kaynak ve olanaklarının belirlenmesi, yerel potansiyelin meydana çıkarılması, ulusal ile uluslararası alanda bölgenin rekabetçi üstünlüklerinin tanıtılması hususlarında kalkınma ajansı yayınları mühim rol alıyor.
Bu hedefler doğrultusunda, 26 kalkınma ajansının kuruluşundan bu güne düzenlediği ekonomik ile sosyal kalkınma merkezli yayın ile raporlar, "Kalkınma Kütüphanesi" ismiyle interaktif bir platforma getirdi.
Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve kalkınma kütüphanesinin internet adresi üzerinden ulaşılabilen platformda, bölgesel plan ile programlar, proje fizibilite raporları, sektörel analiz raporları, etki analizleri ile başka pek çok çeşit yayın mevcut.
Sitede bir dokümanın ayrıntı sayfasına gelindiğinde ilk aşamada özeti görüntüleniyor. Sayfanın sol bölümünde olan işlevsel butonlarla dokümanlar Google Drive uygulamasına kaydedilebiliyor. Bilgisayara indirilen belgeler, çevrim içi görüntülenebildiği gibi sıkıştırılıp daha düşük boyutta da indirilebiliyor. Belgeler sosyal medya platformlarında kolaylıkla paylaşılabiliyor, e-posta ile yollayabiliyor. Böylelikle üretilmiş belgelere yönelik benzerlik oranı belirlenebiliyor.