Hastalıkların başlıca nedenleri sağlıksız beslenme ile ilgili. özellikle kalp sağlığını korumak çok önemli. peki kakaonun kalbinizi koruduğunu biliyor muydunuz?
Kakao kalbi koruyan içeriklere sahiptir. tüketim esnasında şeker de olduğu için çikolata yerken kakao içeriği yüksek olan formları seçmek kalbi korur.
Süt ve süt ürünlerini günde 2-3 porsiyon tüketmek, kolesterol dengesi ve d vitamini alımı için katkı sağlar.
tuzlanmış salamura gıdaları tercih etmeyin. sofrada yemeklere pişerken eklenenin dışında tuz eklemeyin. hazır soslardan, turşu, cips vb. gıdaları satın almayın. ambalajlı gıdalarda sodyum içeriğine dikkat edin.
Somon, sardalya, alabalık, palamut, ton balığı omega-3 içeriği açısından oldukça yüksek balıklardır. ızgara, fırında veya buğulama yemeğini yapmak çok sağlıklıdır.
Reçel, bal gibi gıdaları da kilo probleminiz yoksa az miktarlarda kalp hastaları yiyebilir.