Kakuleli fırın sütlaç nasıl yapılır? Kakuleli fırın sütlaç malzemeleri nelerdir? İşte ağızlarınıza layık sütlaç tarifi...
Malzemeler:
-1 litre süt
- 45 gr pirinç
- 2 su bardağı su
- 38 gr buğday nişastası
- 180 gr şeker
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 tatlı kaşığı kakule
- 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
- Derin bir pişirme kabının içine pirinci ve 1 su bardağı suyu koyun. Orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya dek pişirin. Pirinçler diri kalrsa biraz daha su ekleyebilrisiniz.
- Süt, limon kabuğu rendesi ve kakuleyi tencerede bir araya getirin. Süt kaynayıncaya dek pişirin ve süzün. Aromasının daha yoğun halde olmasını istiyorsanız 10 dakika daha dinlendirdikten sonra süzün.
- Boş bir kaseye nişasta, yumurta sarısı ve 1 su bardağı suyu koyup çırpın. Üzerine süzdüğünüz sıcak aromalı sütten ilave ederek çırpmayı sürdürün. Bu işlem yumurtanızın kesilmesini önlemeye yetecektir (temperleme).
- Sütü tekrar tencereye koyun. Üstüne şeker, pişen pirinç ve yumurtalı karışımı ekleyin. Kıvam alıncaya ve kaynayıncaya dek tel çırpıcıyla çırpın.
- Sütlacı fırında pişireceğiniz kaselere aktarın ve fırın tepsisine yerleştirin. Fırın tepsisine kapların 1/3 ünü kaplayacak şekilde su ekleyin ve önceden ısıttığınız 220°C deki fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin.
- Fırın sütlaçları tel ızgara üzerine koyup soğuması için bekletin. Ilık ya da buzdolabında soğutulmuş olarak ikram ediniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.