Kakao bir meyvedir ve bize muhteşem bir ürün verir. peki, üretim aşamaları nelerdir?
Kakao ağaçları yalnızca tropikal alanda yetişiyor. dünya kakao ihtiyacının yüzde 75 afrika ülkelerinden karşılanırken , geri kalan bölümünün büyük kısmı latin amerika ve karayipler’den karşılanıyor.
Yetişen kakao meyveleri elle toplanır; toplama işlemi, özellikle nemli sezonda kurak sezona ve kurak sezondan önemli mevsime geçerken yılda iki kez yapılabilir.
Meyvelerden hemen çıkarılan taneler mayalanma işlemi için toplanır.
Bu işlem, tanelerin temizlenmesini ve yoğunluk verici madde oranının azalmasını sağlar.
Taze tanenin kırmızı olan rengi kahverengiye çevrilir.
Birçok işlemden geçirmek lazımdır.
3-8 gün devam eden mayalanmadan sonra taneler kurutulur ve bu şekilde piyasaya sürülebilir şekle gelir.