Kahveyi pek çoğumuz severiz. Peki, kahve yapmanın ve içmenin püf noktalarını ne kadar biliyoruz? Kahve Eğitmeni ve Danışmanı Cenk Girginol 'dan kahve ile ilgili bilmediklerimizi öğrenelim.
KAHVENİN PÜF NOKTALARI
Günde 3 fincanı aşmamak gerekiyor'
Günlük kafein miktarını abartmamak gerektiğine vurgu yapan Girginol, “Günde 3 fincanı geçmemek lazım. Türk kahvesi bizim geleneklerimizde olan bir şey. Dünyanın en eski demleme yöntemidir. Türk Kahvesi kültürü ve geleneğimiz var diyebiliriz. UNESCO’da da somut olmayan kültürel miras listesinde şimdilerde Türk Kahvesi ve Kültürü de mevcut” ifadelerini kullandı.
Kısık ateşte 2,5-3 dakika yetiyor
Közde kahvenin cezveyi ve fincanı homojen bir şekilde sarmasından sebep daha iyi kahve çıktığını teorik olarak söyleyebiliriz. Fakat ocakta kısık ateşte 2,5-3 dakika, oda ısısında bir su ile kahvenin yapımı çok daha keyifli neticeler verecektir” diye konuştu.
Türk kahvesi nasıl fincanda içilir?
Türk kahvesinin bulunduğu fincanın da ehemmiyetine vurgu yapan Cenk Girginol, “Türk kahvesi fincanları daha ince, daha zarif fincanlar şeklinde günümüze kadar gelmiştir. Fakat biraz daha etli denilen kalın fincanlar, sıcak tutması açısından kahvenin tadına da etki ediyor. Isıtılmış fincanları kullanmak ve kahvenin soğuma aşamasını daha yavaşlatmak için önemli etken” dedi.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.