Granül kahve ile yapabileceğiniz, yoğun kahve tadı alabileceğiniz bu tarife kahve sevenler hayran kalacak. İşte enfes kahveli parfe tarifi...
MALZEMELER
200 gram yulaflı bisküvi
2 paket toz krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
2 tatlı kaşığı granül kahve
100 gram fındık içi
YAPILIŞI
Tarife bisküvileri küçük parçalara bölmek ile başlıyoruz. Ayarladığımız fındık içlerini bir mutfak robotu yardımıyla toz hale getiriyoruz. 1/2 su bardağı kadar soğuk süte granül kahveyi ekleyip karıştırıyoruz ve kenarda bekletiyoruz. Toz krem şanti ve kalan soğuk sütü, bir karıştırma kabına koyup, yüksek devirde sürekli şekilde çırpıp kıvam almasını sağlıyoruz. Hazırladığımız karışımı buzdolabına alıp bekletiyoruz. Cam kaseye yumurta ve toz şekeri alıp, yumurtanın pişmesi ve toz şekerin iyice erimesi için, tencerede kaynattığımız suyun içine cam kasemizi yerleştirip benmari usulü eritiyoruz. Benmari usulü pişirirken de karıştırma işlemine devam ediyoruz. Bu aşamada kaynamakta olan su buharının yumurtaya gelmemesine ve cam kasenin direkt olarak kaynar suya değmemesine özen gösterelim. Bu karışımı soğuması için ayrı bir cam kaseye geçirelim ve ufaladığımız bisküvi ile ince çekilmiş fındık içini ilave edelim. Sütle karıştırdığımız granül kahve ve buzdolabında beklettiğimiz çırpılmış krem şantiyi de içine ekliyoruz. Bir spatula ile tüm malzemeyi yavaş yavaş karıştıralım. Porsiyonluk muffin kalıplarının içlerini streç filmle kaplıyoruz. Hazırladığımız karışımı kalıplara aktarıp üstlerini streçledikten sonra derin dondurucuda en az 3 saat kadar bekletelim. Derin dondurucuda beklettiğimiz parfeleri çıkarıp kısa bir süre oda sıcaklığında tutalım. Ters çevirerek kalıplarından çıkaralım. Dilerseniz üzerine Türk kahvesi serpebilirsiniz. Soğuk Servis edilmesi önemlidir. Afiyet olsun!