Eğer Türk kahvesi tadında bir atıştırmalık yapmak istiyorsanız bu kurabiye tarifi tam da size göre. Kahve tadında kurabiyelerinizi yiyenler bayılacak! İşte kahve kurabiyesi tarifi...
MALZEMELER
175 gram un (1+1/4 su bardağı)
3 tatlı kaşığı Türk kahvesi
150 gram tereyağı
170 gram şeker (1 su bardağından 1 parmak az)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çimdik deniz tuzu
1 su bardağı fındık içi
YAPILIŞI
Un, kahve ve karbonatı bir kaba eleyerek koyun. Fındıkları iri iri kırın veya kesin. Tereyağını bir çırpıcıyla iyice çırpın ve krema kıvamı almasını sağlayın. Tereyağı kıvam aldığında şeker ve tuzunu da ilave edin ve 2-3 dakika kadar daha çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri de ekleyin ve hamur tüm malzemelerle bütün oluncaya kadar karıştırın. Fındıkları da ilave edip, tezgaha alıp hamuru toparlayın. 2 parçaya ayırın, silindir biçimine getirip, ikisini de streç filmle sarın ve buzdolabında en az 2 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kurabiye hamurunu keskin bir bıçak ile 1,5 cm kalınlığında, yuvarlak yuvarlak kesin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, şekillendirdiğiniz hamurları dizin ve önceden 165 derecede ısıttığınız fırına atın. Dilerseniz kahve kurabiyesinin adına uygun olması için kahve çekirdeği şekli verebilirsiniz. 12 dakika sonra tepsiyi çıkarım. Size kurabiyeler hala yumuşak gelebilir fakat soğudukça kurabiyeleriniz sertleşecektir ve daha fazla pişirmemelisiniz. Afiyet olsun.