Kahvaltı tartışmasız günün en önemli öğünüdür. Uzmanlar güzel bir kahvaltı ile güne zinde başlandığını belirtiyor. Kışı geride bırakıp bahara merhaba demeye hazırlandığımız zamanlarda dengeli ve dikkatli beslenmek özellikle kadınların dikkat ettiği bir dönemdir.
İşte size hem damak lezzeti sunacak hem de sağlıklı beslenmenize yarım edecek ev yapımı granola tarifi…
MALZEMELER
2 su bardağı yulaf ezmesi
1 çay bardağı ceviz içi
3 yemek kaşığı çiğ kaju fıstığı
1 çay bardağı çiğ badem
1 çay bardağı fındık
4-5 yemek kaşığı vişne kurusu
1 çay bardağı kuru üzüm
4 yemek kaşığı bal
1/2 su bardağı üzüm pekmezi
1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
Ceviz içi, fındık, badem ve kaju fıstığını bir buzdolabı poşetinin içine koyun. İri parçacıklar oluşana kadar ezin. İri parçaladığınız kuru yemişleri bir kabın içine koyun. Üzerine yulaf, bal, pekmez ve tarçını ilave ederek güzelce karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra güzelce karıştırın. Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın ve 5 dakika daha fırında bırakın. Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlendikten sonra içine kuru üzüm ve vişne kurusunu koyabilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.