Kızarmış ekmekle tadına doyum olmayan Akdeniz incisi turunç reçeli tarifini daha önce denediniz mi? İşte reçel tutkunu olanların bayılacağı turunç reçelinin malzemeleri e hazırlanış aşamaları.
TURUNÇ REÇELİ TARİFİ
Malzemeler; 2 kilogram turunç, 1,5-2 su bardağı şeker, 1/2 adet limonun suyu, 2 su bardağı su.
Yapılış aşaması; Turunçların kabuklarını portakal gibi sayup 6-8 eş parçaya bölün.
Böldüğünüz kabukların beyaz taraflarını bıçak ile temizleyin.
Yorgan iğnesi ve temiz bir iple soyduğunuz kabukları yuvarlayıp ipe dizin. Kaynayan suyun içinde 7-8 dakika kabukları bekletin ve soğuk suya bırakın. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan hemen sonra soğuk suya koymak suretiyle 3 defa tekrarlayın.
Turunç sıralarını şekerle beraber sulanması için 3-4 saat bekletin. Sulanan turuncu ve şekeri hafifçe karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca limon suyunu sıkın ve 1-2 dakika daha fokurdamasını bekleyin. Kavanozlara alın. Kapaklarını kapatın ve kavanozları ters çevirip soğuttuktan sonra ertesi gün kahvaltı sofranızda ikram edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.