Kahvaltıda peynirsiz yapamıyorsanız sabahları kolayca hazırlayıp hızla yiyebileceğiniz bu pratik peynirli yufka çanaklarını çok seeceksiniz...
PEYNİRLİ YUFKA ÇANAKLARI
MALZEMELER:
3 adet hazır yufka, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 125 gram labne peyniri, 1 adet yumurta, 2 adet taze soğan ya da frenk soğanı, 1/2 çay kaşığı tuz, 1/2 çay kaşığı karabiber.
HAZIRLANIŞI:
Mutfak tezgahı üstüne serdiğiniz hazır yufkaları yuvarlak pişirme kalıpları ile kesin.
İç harcı için; ayıklanmış taze soğanları incecik dilimleyin. Rendelenmiş kaşar peyniri, labne peyniri, yumurta, tuz-karabiber ve doğranmış taze soğanları küçük bir kasede karıştırın. Isıya dayanıklı seramik servis kaplarını hafiften yağlayın. Üç tane yuvarlak yufka parçasını ara katlarını zeytinyağıyla yağlayarak servis kaselerine yerleştirin. İç kısımlarını çukurlaştırıp boş bırakın. Hazırlanan peynirli iç harçla doldurduğunuz yufka çanaklarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynirler eriyip yufkalar hafif renk alana dek pişirin. Fırından çıkardığınız çıtır yufka çanaklarını bekletmeden servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.