Sıcacık kahvaltılarınıza eşlik edecek kahvaltı ekmeğinizi kendiniz yapmaya ne dersiniz? Son derece pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz kahvaltılık ekmek tarifini sizin için bir araya getirdik. İşte kahvaltı ekmeği tarifi…
MALZEMELER
- 1 çay bardağı kefir
- 1 su bardağı ılık su
- 3/4 çay bardağı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,5 - 3 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı instant maya
NASIL YAPILIR?
Derin bir kabın içerisine eritilmiş tereyağı, kefir, şeker, 1/3 su bardağı ılık su ve mayayı alıp iyice karıştırın. Üzerine yavaş yavaş unu, tuzu ve suyu ilave edin. Bu işlemi azar azar yapmaya özen gösterin. Bir taraftan da yoğurmaya başlayın. Yumuşacık ve homojen kıvamlı bir hamur elde ettiğinizde tereyağı ile yağlanmış temiz bir kaba hamuru aktarın. Üzerini streç film ile kapatarak mümkünse sıcak bir ortamda 40 dakika boyunca mayalayın. İki katına çıktığında yağlanmış kelepçeli bir kek kalıbına ya da seramik bir kabın içerisine, eşit miktarda yuvarlak haline getirdiğiniz bezeler halinde tek tek dizin. Üzerini streç filme kapatın ve yine mümkünse sıcak bir yerde vaktiniz yoksa 20, varsa 40 dakika daha mayalandırın.180 derecede ısıtılmış fırında güzelce kabarıp üzeri de hafifçe kızarana dek 20-25 dakika kadar pişirin. Çıkarıp bir müddet dillendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırınız.