Sıcacık ve yumuşacık bir ekmek tarifi arıyorsanız bu tarif tam da aradığınız gibi! Enfes tadıyla kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek olan bu ekmeği siz de kolayca yapabilirsiniz. İşte lezzetli pofuduk ekmek tarifi...
MALZEMELER
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un
ÜSTÜNE
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Susam
Çörek otu
YAPILIŞI
Öncelikle ılık su, toz şeker ve mayayı bir kaba koyun ve güzelce karıştırın. Un haricindeki tüm malzemeleri ilave edin ve biraz daha yoğurmaya devam edin. Bu malzemelerin içine yavaşça un ekleyerek yoğurmaya devam edin. Hamuru güzelce yoğurun ve bir saat mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan bir avuç büyüklüğünde parçalar alın ve tepsiye boşluklu şekilde dizin. Ardından yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp hamurlara sürün, üstüne susam ve çörek otu ekleyip, 120 derecede yarım saat kadar pişirin. Ekmekler hazır, afiyet olsun!