Herkesin yerken mest olduğu soğanlı yumurta tarifini hiç denediniz mi? Oldukça kolay ve doyurucu olan bu lezzetin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız gelin hep birlikte bakalım. İşte soğanlı yumurta tarifi...
MALZEMELER
- 8 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı süt,
- 1,5 çay kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet orta boy soğan,
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
- 100 gram mantar,
- 1 dal taze kekik
NASIL HAZIRLANIR?
Soğanları fırına dayanıklı bir tavanın içerisine alın ve tereyağıyla birlikte kısık ateşte karamelize bir hal alana dek yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Üzerine temizlenmiş ve doğranmış mantarları ekleyip güzelce soteleyin. Bir kabın içerisinde süt ve yumurtayı güzelce çırpın. Son aşamada tuz ve karabiberini de ilave ederek biraz daha çırpın. Daha sonra sebzelerin üzerine yumurtayı aktarın, karıştırın ve kısık ateşte birkaç dakika pişirin. Tabanı pişen yumurtanızı alıp 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra güzelce süsleyerek servis edin. Afiyet olsun…