Göçmenlerin enfes bir tarifi olarak bildiğimiz Pesmet ile karşınızdayız. İster tatlı isterseniz tuzlu olarak sofralara koyabileceğiniz pesmet tarifine menünüzde yer açmaya ne dersiniz?
PESMET
MALZEMELER:
1.5 su bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı karbonat,1 çay kaşığı tuz, 4 su bardağı un
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Şekillendirmek için:
1/2 su bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
Yoğurt, karbonat ve tuzu bir kasede karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yapana dek yoğurun.Bir kaseye yarım su bardağı sıvı yağı koyun ve ellerinizi bu yağa batırıp sonra hazırladığınız hamurdan ceviz iriliğinde parçalar kopartın.Elinizle yuvarlayıp ortalarına parmakla bir delik açın. Sonra tavada kızdırdığınız yağın içine bu hamurları koyun ve iyice kızartın.Her iki tarafı da nar gibi kızarana kadar kızartın ve fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serdiğiniz bir kaseye alın. Tüm hamuru böyle hazırladıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.