Bir defa yapıp sürekli yiyebileceğiniz kahvaltılık kavurma ile kahvaltılarınız şenlenecek ve kolayca daha lezzetli hale gelecek.
MALZEMELER
1 kilogram kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
200 gram iç yağı
HAZIRLANIŞI
İlk olarak kuşbaşıdan daha küçük biçimde doğranmış olan etleri, bir tencerde tam bir soğanla birlikte iyice kavurmaya başlayın. Tahta kaşıkla ilk olarak yüksek ateşte ardından orta ateşte karıştırarak pişirin. Etler suyunu çekene dek karıştırmanın ardından 1 saat süresince pişince yumuşayan etin içindeki tüm haldeki soğanı çıkarın. Suyunu çekmiş olan etlerin üstüne iç yağı katın. Kapağı örtülü olarak ortalama 10 dakika süresince, yağlar eriyene kadar pişirin. Pişirmenin ardından tuzunu katıp karıştırın. Ilık duruma gelmesini dinlendirmeye bırakın. Bu esnada 1,5 litrelik su şişesinin ağzı bölümünü kesip, etleri içine doldurun. Bu yöntemi sıkı sıkı bastırarak uygulayın. Streç filmle ağzını kapatın. Ardından buzdolabına koyup 5 saat bekleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.