Kahvaltıya ya da çay saatine enfes bir lezzet arıyorsanız bu tarif tam size göre. Gelin bu lezzetin tarifine birlikte bakalım.
DÖNDERME TARİFİ
MALZEMELER:
1 adet yufka, 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı pul biber, 1 tatlı kaşığı çörek otu, 1 tatlı kaşığı susam
Peynirli Harç İçin:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, 1/4 demet maydanoz(doğranmış)
HAZIRLANIŞI:
Rendelenmiş kaşar peyniriyle doğranan maydanozu karıştırın. Yufkayı tezgaha güzelce serin. Tam ortasına bir tane yumurtayı kırın ve pul biberle tatlandırıp fırça veya çatal ile orta kısma dağıtın. Yufkayı üsten ve alttan gelecek şekilde katlayın. Bu şekildeyken yine tam orta yerine peynirli harcı koyun ve yanlarda kalan yufkaları yeniden ortaya doğru katlayın. Hazırlanan yufkayı yağlanan ve ısınan geniş bir tavanın içine yerleştirin. Yufkanın üstte kalan tarafına kalan bir tane yumurtayı kırın ve tüm yüzeye yayın. Çörek otu ve susam serpiştirin ve 3-4 dakika pişirdikten sonra yumurta kırdığınız kısmı da ters çevirerek pişirin ve dilimleyip sıcak sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.