Yumurtayı hepimiz severiz. Kimilerine dokunsa da aslında içerdiği vitaminler proteinler nedeniyle hepimizin ihtiyacı olan desteğe sahip bir besindir. Farklı tariflerle denemekten keyif aldığımız yumurtayı tereyağlı naneli ve biberli deneyip hafta sonu sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.
MALZEMELER
- 2 yumurta
- Yarım kaşık tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
YAPILIŞI
2 tane yumurtayı küçük bir tencereye yerleştirin ve üzerini geçecek kadar su doldurup yumurtalarınızı katı bir kıvama gelinceye kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra soğutun ve kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin.
Ardından küçük bir tavada yarım yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ilave ederek karıştırın. Yumurtalarınızı da iç kısımları alta gelecek biçimde tavaya dizin ve üzerine tuz, nane, kırmızı pul biber serperek bir kaç dakika kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak sofraya koyun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.