ABD Iowa Üniversitesi bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, kahvaltı öğününü atlamak tansiyonu yükseltmesinin yanı sıra kalp krizi riskini de arttırıyor. Araştırmada bu risk, etmeyenlerin kahvaltı edenlere göre yüzde 87 daha yüksek.
KAHVALTI KALP KRİZİNİ ETKİLİYOR
ABD´de Ulusal Sağlık ve Beslenme Araştırması Anketi adıyla 6 bin 550 kişi arasında bir araştırma anketi yapıldı. Katılımcıların yüzde 5.1´i hiç kahvaltı etmediğini, yüzde 59´u ise her gün kahvaltı ettiği cevabını verdi.
31 Aralık 2011 tarihine gelindiğinde araştırmanın başındaki Doktor Wei Bao, katılımcılardan hayatını kaybedenlerin ölüm sebeplerini araştırdı. Doktor Bao, kahvaltı öğününü atlama ile ölümler arasında güçlü bir ilişki olduğunu belirledi.
Kahvaltı etmeyenlerin herhangi bir sebeple hayatını kaybetme oranı yüzde 19 olarak belirlenirken; kalp rahatsızlıklarından dolayı hayatını kaybetme oranı yüzde 87 olarak ortaya koydu. Bao, bu olasılıklara sigara, kilo gibi diğer etkenleri de ilave etti. Güne aç başlamanın kötü kolesterol seviyesinde de artış görüldüğü gibi bununla beraber kalp ve damar hastalıkları için olumsuz bir etki yarattığı gözlemleniyor.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.