Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı ekmek şart. Bunun için özel bir makineye gerek yok kek kalıbında kahvaltınız için ekmek yapabilirsiniz.
MALZEMELER
1 yumurta
1.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı cevizli ezme
2 diş sarımsak
3 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı yulaf unu
1 yemek kaşığı buğday rüşeymi
1 tatlı kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Yenibahar
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
ÜZERİ İÇİN
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Çörek otu
Susam
HAZIRLANIŞI
Yumurta, su, zeytinyağı, salçalar, cevizli ezme ve ezdiğiniz sarımsağı derin bir karıştırma kasesine alın. Bütün malzeme güzelce özdeşleşinceye dek çırpın.
Farklı bir karıştırma kasesinde unlar, buğday rüşeymi, maya, toz şeker, tuz ve baharatları karıştırın.
Unlu karışımı salçalı karışıma ekleyip ele yapışmayan bir hamur olacak biçimde yoğurun. Hamurun üstünü nemli bir bezle kapatıp 2 saat beklendirin.
Mayalanan hamura iri kırılmış cevizleri ekleyip yeniden yoğurun ve hamuru hafif yağladığınız bir kek kalıbına koyun. Ilık fırında 30 dakika daha mayalandırın. Yumurta sarısı ve yoğurdu bir kapta karıştırın. Kabaran ekmeğinizin üstüne bıçakla kesikler atıp yumurtalı karışımından sürün. Çörek otu ve susam dökün.
Daha önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü pembeleşinceye dek pişirip fırının derecesini 170’e düşürün ve üstü güzelce kızarıncaya dek pişirmeyi sürdürün. Yarım saat bekletip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.