Kış sezonunda balık yemeğinin yerini başka hiçbir yemek tutamaz diye düşünenlerdenseniz, bu levrek tarifini muhakkak denemelisiniz. İşte enfes yağlı levrek tarifi...
MALZEMELER
2 adet levrek fileto
1/2 adet havuç
4 adet brokoli(minik çiçek)
4 adet karnabahar(minik çiçek)
3 adet cherry domates
1/2 adet kapya biber
1 adet küçük boy kırmızı soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz sirke
1 çay kaşığı toz kişniş
1 çay kaşığı rezene tohumu
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığıtuz (azaltıp arttırılabilir)
PÜF NOKTA
Yağlı kağıda koyduğunuz balıkları hava almayacak biçimde sıkıca kapatın.
ÖNERİ
Balık çok uzun pişirilmemelidir. Çiğliği geçince, yani etler kolayca ayrılmaya başlayınca balık pişmiş demektir.
YAPILIŞI
Soğanı yuvarlak biçimde, havuç haricindeki sebzeleri de iri parçalar olarak güzelce kesin. Havucu da ince olarak kesin. Bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağı koyup, domates haricindeki bütün sebzeleri biraz soteleyin. İki büyük yağlı kağıt bölün, domatesleri de ortadan kesin. Ezilen sarımsak, zeytinyağı, sirke, tuz ve baharatları bir kaba koyup güzelce karıştırın. Balık filetolarını sebzelerin üstüne dizin. Sonra yağlı kağıdı hava almayacak biçimde üstüne doğru katlayın. Tam olarak üstünü kapamadan, zeytinyağlı karışımı eşit biçimde balıkların üstüne dökün. Ardından dilerseniz 200 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika, dilerseniz de kapağını kapattığınız tencerede kısık ateşte 20 dakika pişirebilirsiniz. Ayrıca yanına fırın patates yapabilirsiniz, oldukça lezzetli olacak! Afiyet olsun...