Lezzet küpü gibi bir tarif olan, diğer helvalardan farklı bir lezzete sahip kadayıf helvasını muhakkak tatmalısınız! Oldukça lezzetli olan kadayıf helvasının tarifi, tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
Yarım kg tel kadayıf
1 paket tereyağı
1 çorba kaşığı tarçın
2 kahve fincanı pudra şekeri
50 gram dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:
6 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
YAPILIŞI
İlk olarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Bu sebeple bütün şerbet için hazırladığınız malzemeyi soğuması için bekletin. Kadayıfı oldukça ince biçimde kesin ve tencereye koyun. Üstüne eritip ılık olmasını beklediğiniz tereyağını ekleyin. 2 dakika kadar karıştırarak kısık ateşte bekletin. Ardından ocaktan alın ve ılıklaşınca, hamur yoğurur gibi yoğurun. Tencereyi tekrar ocağa koyun ve orta ateşte helva gibi kavurun. Ardından tarçın katın, 10 dakika da bu şekilde kavurun. Daha sonra üstüne şerbeti soğuk biçimde, az az ve eşit olacak şekilde dağıtın. Şerbet bitene kadar işleme devam edin, iyice çekmesini bekleyin.Bir tepsinin üstüne ayarladığınız pudra şekerinin yarısını serpin ve üstüne kadayıf helvasını yayın. Bir kaşığın tersini kullanarak üstünü düzeltin. Kalan pudra şekerini de üstüne ekleyin. Dolmalık fıstıkları sıvı sıvı yağın içinde kavurun ve tatlının üstüne koyun. Soğuyunca servis etmek için tatlınız hazır, afiyet olsun!