Vitamini kabuğunda dediğimiz meyveleri bir bir sıraladık ve faydalarını anlattık.
Portakal kabuğu, ldl olarak isimlendirdiğimiz kötü kolesterolü düşürüyor. kanser hücrelerini yok ediyor. reflü şikâyetini ve hazımsızlığı düşürüyor.
bağırsakları çalıştırıyor.
Karpuz tüketirken en azından 3 cm x 3 cm ebatlarındaki kabuğunu da salatalık gibi yemeyi tavsiye ediyor uzmanlar. çünkü barındırdığı “sitrülin” adlı madde, kan dolaşımını rahatlatıyor, yüksek antioksidan barındırması nedeniyle yaşlanmayı yavaşlatıyor ve kansere karşı koruyor.
Soğanın en dışındaki koyu renkli, kâğıdımsı kabuk “quercetin” (flavanoid) bakımından oldukça zengin. bu madde ise doğanın en iyi yüksek tansiyon, romatizma ve damar sertliği ilacı.
Domates kabuğu, kendisine sımsıkı bir biçimde bağlanmış yüksek miktarda likopen ile size kanser ve katarakttan koruyor.
Ananasın kendisinden daha fazla kabuğunda olan“bromelain” adlı madde oldukça etkili bir öksürük ilacı olarak biliniyor.
b6 ve b12 vitaminleri bakımından zengin muz kabuğunun kesilerek et yemeklerine atılması, kolesterolün elimine edilmesine destek oluyor.
Patates kabuğunda yoğunlaşan potasyum, sinir sisteminizi, demiral yuvarlarınızı, niasin hücre yenilenmesine yardımcı olur.