Kabak salatası nasıl yapılır? Sofraların şenlendirecek kabak salatası tarifini iftar ve sahur sofralarında afiyetle yiyebilirsiniz.
KABAK SALATASI TARİFİ
Malzemeler; 3 adet orta boy kabak, 2 diş sarımsak, 1 avuç semizotu, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 3/4 kase yoğurt, 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 çay kaşığı kuru nane.
Hazırlanışı; Kabağı yıkayıp kurulayın. Sonrasında derin bir kasenin içerisine rendeleyin. Sonra bu kabakları bir tülbentin üstüne aktarın, fazla suyunu iyice sıkın. İsterseniz parçalar şeklini alarak bu işlemi ellerinizle de uygulayabilirsiniz. Bir tavanın içine zeytinyağını alın ve sarımsakları rendeleyerek ekleyin.
Biraz soteleyip kabakları ilave edin ve birkaç dakika bu biçimde karıştırarak yumuşamalarını bekleyin. Kabaklar yumuşadığında ocaktan indirin ve oda sıcaklığında soğuması için bekleyin. Snra kabakları bir kasenin içerisine alın. Üzerine yıkanmış ve ayıklanmış semizotlarını, yoğurt ve süzme yoğurdu ve tuzu ilave edere karıştırın. Servis tabağına aktarın ve üzerine kuru nane serpin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı indirin.