Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılan Tokyo Camisi, otantik tasarlanmış mimarisi ve sosyal medyada yayımlanan fotoğraflarla birlikte, Müslüman vatandaşların ardından Japonların da ilgisini yakından çekti. Türk dizilerini takip eden ya da Türk-İslam kültürüne hayranlığı olan Japonların, dokusunun Osmanlı mimarisini anımsattığı cami, kısa bir zaman içerisinde dev metropolün en çok ziyaret edilen konumlarından biri oldu. Birçok Japon, camiyi ziyaret ederek avlusunda ve içerisinde fotoğraflar çekerken, bazı Japon vatandaşlar da kendilerine özel ayrılan kısımda eda edilen ikindi namazını seyrederek İslam dini hakkında bilgi edindi.
Aylık 10 bin Japon ziyaretçi
Tokyo Camisi ve Diyanet Türk Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Raşit Alas, içerisinde kültür merkezi de bulunan caminin Türk kültür ve medeniyetine dair etkileri barındırması ve nadir eserlere sahip olması sebebiyle Japonların büyük ilgisini topladı. Raşit Alaş, "Biz de yoğun ilgiyi görerek her Cumartesi-Pazar ve resmi tatillerde Japon ziyaretçilere yönelik Tokyo Camisi özel turları düzenliyoruz. Bu turların da katkısıyla aylık ortalama 10 bin Japon, camiyi ziyaret ediyor. Birçok Japon internet sitesinde, 'Türkiye'ye gitmeden görülmesi gereken Türkiye' olarak ismimiz ön plana çıkıyor. Tokyo'daki Müslümanlar için ortak buluşma noktası olan Tokyo Camisi ve Diyanet Türk Kültür Merkezi, Japonlar arasında da ortak bir buluşma noktası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" şeklinde konuştu.
Otantik mimarisi nedeniyle tercih ediliyor
Sosyal medyadan camiyle tanıştığını ve görüp fotoğraf çekinmek için geldiğini söyleyen Yuki Arazawa ise, "Instagram'da camide paylaşılan fotoğrafların ünlü hale geldiğini ve buranın popüler bir nokta olduğunu görünce bugün ilk kez gelmek istedim." dedi.
Camiye otantik mimarisi sebebiyle geldiğini ve Türk marketindeki meyvelerin de ziyaretinin bir diğer sebebi olduğunu aktaran Eri Wakayama da, "Mimari ve camide bulunan geleneksel desenler oldukça ilgi çekici ve fotojenik. Ayrıca buradaki Türk marketinde satılan meyve sularını sevmem de ziyaretimin bir nedeni." değerlendirmelerinde bulundu.