MALZEMELER
Sebzeler için:
-3 adet büyük boy patates
-2 adet çarliston biber
Köftesi için:
-500 gram orta yağlı kıyma
-1 adet rendelenmiş kuru soğan
-3 yemek kaşığı bayat ekmek içi ya da galeta unu
-1 adet yumurta
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı kimyon
-1/2 çay kaşığı pul biber
Sosu için:
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-3 adet rendelenmiş domates
-2 su bardağısıcak su
-1/2 çay kaşığı kekik
Kızartmak için:
-1,5 su bardağı ayçiçek yağı
NASIL YAPILIR?
-Oval bir kap içerisine, rendelenip suyu iyice sıkılmış soğanı, ıslatılıp iyice sıkılmış bayat ekmekleri ya da galeta ununu, yumurtayı, baharatları, ince kıyılmış maydanozu ve tuzu ekleyin.
-Tüm malzemelerin çok iyi bir şekilde bütünleşmesi için güzelce yoğurun.
-Köfte harcından avuç içi kadar parçalar alıp, yuvarlayarak parmak uzunluğunda ince ve uzun şekil verin ve şekil verdiğiniz köfteleri bir tabağa dizmeye başlayın.
-Kabuklarını soyduğunuz patatesleri elma dilimi şeklinde doğrayın. Ay çiçek yağını derin bir tencerede kızdırın. Patatesleri kızartın.
-Kızaran patatesleri bir peçete ile kapladığınız bir tabağın üzerine alın.
-Domatesleri de elma dilimi şeklinde doğrayın. Saplarını kestiğiniz yeşil biberleri, uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
-Patateslerden sonra köfteleri tam pişirmeden kızartın.
-Bir peçete ile kapladığınız bir tabağın üzerine kızarttığınız köfteleri yerleştirin.
-Sosu hazırlamaya başlamak için ay çiçek yağını başka bir tavada kızdırın. Domates salçasını biraz dakika kavurun.
-Daha sonra 3 adet rendelenmiş domatesi, 2 su bardağı su, 1 çay kaşığı kekik ve tuz ekleyip 10 dakika kaynatın.
-Bu sırada kızarttığınız, köfte, patatesleri sırayla bir fırın tepsisine dizin.
-Üzerlerine domates ve biberleri yerleştirin.
-Daha sonra hazırlamış olduğunuz sosu üzerilerini kapatacak şekilde dökün.
-Önceden ısıltılmış 200 derece fırında domates ve biberler kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun!