İzmir Pide ile Gevrekçiler Odası Başkanı Şükrü Erişen, açıklamasında Türk Patent ve Marka Kurumuna yaptıkları müracaatın değerlendirme sürecinde olduğunu, üretim yolları ve tadı öteki şehirlerdeki simitlerden ayrı olan İzmir Gevreği'ne farkındalık oluşturmak istediklerini ifade etti.
İzmir Gevreğinin kendine özel bir lezzeti olduğunu belirten Erişen, açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
''İZMİRLİLER 'SİMİT' DEMEZ, 'GEVREK' DER''
"İzmirliler 'simit' demez, 'gevrek' der. Gerçekten de İzmir Gevreği diğer illerde satılan simitlerden hem görünüm hem lezzet hem de üretim şekli açısından farklıdır. İzmir Gevreği önce pekmezde sonra fırında iki kere pişer. Adı üstünde gevrek gevrek pişer. Hamuru yoğrulup sıcak pekmez kazanında bir dakikaya yakın haşlanıp kabartılır, sonra susama bulanıp fırında pişirilir. Diğer illerde ise üretim farklıdır. Örneğin İstanbul simidi üretiminde hamur soğuk pekmez kazanına sokulup susamlanır ve fırına verilir. Bu şekilde iki ürün arasında lezzet ve görünüm farkı da oluşur. Biz gevreğin mideye gitmeden önce göze de hitap etmesi gerektiğini düşünüyoruz. İzmir Gevreğinin tescilini alacağız ve kentimizin önemli bir değerinin ismini, özelliklerini koruma altına alacağız, gelecek nesillere taşıyacağız."