Denizden ne çıksa yerim diyenlerdenseniz, bu ahtapot tarifi tam size göre! Harika tadı ile, adeta ünlü bir aşçının elinden çıkmış gibi olacak bu tarifi tadanlar, becerinize hayran kalacak. İşte enfes ızgara ahtapot tarifi...
MALZEMELER
4 adet bebek ahtapot
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı sirke
2 adet domates
Arzuya göre baharat
Yeteri kadar su
Tuz
Servis için:
2-3 dal dereotu
2 adet domates
YAPILIŞI
Öncelikle ahtapotu tuz, şeker ve sirke koyduğunuz su içinde yumuşayana kadar güzelce pişirin. Haşladığınız ahtapotun kabuğunu soymayın ve kenara koyun. Ardından domatesin kabuğunu soyup, bir tavaya ekleyin. Üstüne tuz ve dileğinize göre baharat ilave edip kıvamlı bir sos elde edene kadar güzelce pişirin. Haşladığınız ahtapotu, hazırladığınız domates sosuna iyice bulayın. Ardından önlü arkalı ızgarada pişirin. Sonrasında servis tabağına koyup, dilimlesiğiniz ve kıydığınız dereotu ile süsleyin. Servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...