Kahvenin tadını daha iyi yapmak için türlü yollar denenir. Gıda bilimi gurusu Alton Brown ise iyi kahvenin sırrını şöyle açıkladı.
TUZLU KAHVE LEZZETLENDİRİYOR
Gıda bilimi gurusu Alton Brown'a göre iyi kahvenin sırrı koşer tuz'da. Yemekleri tatlandırmak için kullanılan koşer tuz, kahvenin tadını da lezzetlendiriyor.
Brown'un iddiasına göre 6 yemek kaşığı kahveye ilave edilen çeyrek çay kaşığı koşer tuz, kahvenin acılığını kırıp sudaki "bayat" tadı ortadan kaldırıyor.
Diğer yandan kahveye tuz ilave etmek yeni bir durum değil. Tuzlu kahve aslına bakıldığında Kuzey İskandinavya, Sibirya ve Macaristan gibi ülkelerin geleneklerinde de yer alıyor. Hatta denize kıyısı olan bazı ülkelerde kahve tuzlu suyla yapılıyor.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.