İstanbul'da hayvan pazarlarının 24 Haziran 2022 tarihi itibariyle kurulacağı İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca tarafından duyuruldu. Hayvan seçimleri, kesim önlemleri ve daha nice bilgilendirmeler için haberimize göz atabilirsiniz. İşte, İstanbul kurban pazarları ve kesim yapacaklar hakkında tüm bilgi haberimizde yer almaktadır
Tüm önlemler alındı
Kesim yapılacak olan il ve ilçe için gerekli tüm önlemler alınırken veteriner sağlık raporları da oluşturuldu. 300 veteriner hekimin yanı sıra İstanbul Veteriner Hekimler Odası, jandarma, emniyet ve belediyeler de bu süreç içerisinde iş başında olacaktır. Görevlendirilen kişiler tarafından sahada hummalı bir araştırma devam edecektir.
''Aşağı yukarı aynı sayıyı bekliyoruz''
Geçen sene 74 bin civarında büyükbaş, 65-68 bin ise küçükbaş kesildiğini söyleyen Karaca, bu senede aynı oranda kesimlerin gerçekleşeceğini açıkladı. Yapılacak olan sayımlar için önceden yapılan tahminlerde herhangi bir sapma payının olmadığı da belirtildi.
Yaş tayini
Hayvanların yaşı hakkında tedirgin olan vatandaşlar için görevlilerin yardımcı olacağı haberi verilirken hayvanların dişinde de yaş tayini yapmak mümkündür. Sığırların iki, keçilerin ise bir yaşının doldurulmuş olması halinde kurban olarak kesilebilir. Bunun yanı sıra koyunlarda ise 6 aylıktan sonra kesim olgunluğu bulunur.
Kurbanlık alımı ve kesimi
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, kurban kesimleri ve alımları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kurban ibadetinin doğru bir düzende yerine getirilmesi için Valilik Kurban Hizmetleri Komisyonunca izin verilmiş satış yerlerinde hayvanlarının alımı ve kesiminin gerçekleştirilmesi gerektiğini belirten Karaca, kurbanlık kesimi yapan kişilerinde bu ibadet için önemli olduğunun altı çizildi.
''Etleri küçük parçalar halinde dolaba koymak lazım''
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, etlerin muhafaza edilmesi hakkında tüyolar verdi. Etleri küçük parçalar halinde dolaba koyulması tavsiye edilmektedir. Büyük parçalar halinde dolaba koyulan etler içeride soğuyana kadar kızışma devam etmesinden dolayı etlerde yeşillenme ya da çeşitli mikroorganizma üremeleri gerçekleşebilir.