İstanbul'da gezilecek yerler, istanbul'da gezilecek yerler listesi, istanbul'da gezilecek tarihi yerler fotoğrafları galerimizde
İstanbul'da gezilecek yerler
İstanbul'un kendine has o kaosu içinde barındırdığı görülmeye değer muhteşemliği en çok turistler tarafından ilgi görüyor. sizler için istanbul'da gezilecek yerleri araştırdık ve listeledik...
Ayasofya müzesi
Türkiye’de en çok ziyaret edilen turistlik yerler arasında yer alan müze, sanat ve mimaride dünyanın en muhteşem anıtlarından biridir. müze altıncı yüzyıldı philton tarafından da dünyanın sekizinci harikası olarak nitelendirilmiştir.
Galata kulesi
İstanbul'un galata semtinde yer alan hazerfan ahmet çelebi’nin buradan üsküdar'a uçmaya çalıştığı ihtişamlı bir eserdir. altmış yedi metre uzunluğundaki kuleden istanbul manzarasını bütün çıplaklığıyla izleyebilirsiniz.
İstanbul arkeoloji müzesi
1891 yılından beri istanbul'un fatih ilçesinde ziyaretçilerine tarih ve sanat sunan bir müzedir. türkiye'nin en eski müze binası olan yapı aynı zamanda dünyanın en büyük müzeleri arasında gösterilmektedir. osmanlı imparatorluğu’ndan cumhuriyet dönemi’ne bir sanat serüvenidir.
Sultanahmet camii
Sultan ı.ahmet tarafından 17. yüzyılda, mimar sinan'ın yetiştirdiği öğrencilerden biri olan sedefkar mehmet ağa'ya yaptırılmıştır.caminin duvarlarında ikinci pencere arasına kadar mavi renkli iznik çinileri yoğun bir şekilde bulunduğu için camii, 'mavi camii' olarak da bilinmektedir.
Topkapı sarayı
Fatih sultan mehmed'in 1453 yılında istanbul'u fethetmesinden sonra 1460 yıllarında yapımına başlanan ve 1478 yılında tamamlanan saray; marmara denizi, istanbul boğazı ve haliç arasındaki tarihi istanbul yarımadasının ucundaki sarayburnu'nda bulunan doğu roma akropolü üzerindeki 700.000 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur.
Dolmabahçe sarayı
Mustafa kemal atatürk'ün hayata gözlerini kapadığı bu görkemli saray, sadece yerli değil yabancı turistlerin de ilgisini çekmekte. mimarisi ile göz kamaştıran saray, boğaza sıfır bir konumdadır. atatürk’ün son anlarını geçirdiği o özel odayı görmek için bile görülmeye değecek eşsizlikte.
Yerebatan sarnıcı
Bizans imparatoru justinyen tarafından 542 yılında yaptırılmıştır. suyun içerisinden yükselen sütunların ihtişamı görüntüleri büyülemektedir. 9800 metrekare üzerine kurulu olan sarnıç pek çok ulusal etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. mutlaka gidilmesi gereken yerlerden bir tanesi.
Emirgan korusu
Emirgan korusu, boğaz'ın antikiteden gelen büyük ağaç varlığının günümüze kalmış zengin parçalarından biridir. tarihi yalılarda kahvaltı yapabilir veya bu yerleri gezebilirsiniz.
Haydarpaşa garı
30 mayıs 1906 yılında yapımına başlanan haydarpaşa garı, istanbul'da yaşayan-yaşamayan birçok insanın hayatına tanıklık etti. 19 ağustos 1908 yılında hizmete açıldı. adını ise 3.selim dönemi paşalarından olan haydar paşa’dan aldı. inşaatını adı 'anadolu-bağdat şirketi' olan bir alman şirketin yaptığı haydarpaşa'nın mimarları ise yine iki alman olan otto ritter ve helmuth cuno oldu.
Büyük çamlıca tepesi
Turistik tesislere sahip çamlıca'da, radyo ve televizyon vericileri yer alıyor. bugün kentsel alanların sınırları içinde yer alan çamlıca tepeleri güzel panoraması, su başları ve özellikle küçük çamlıca'da korunmuş bulunan kızılçam ve fıstıkçamı koruları ile türk edebiyatına ve şarkılara konu olmuş gözde bir gezinti yeri olarak biliniyor.
Kız kulesi
İstanbul siluetinin vazgeçilmezi olan kule, hem tarihe tanıklık ediyor hem de istanbul aşıklarına simge görevi görüyor. uzun yıllardır ayakta duran kız kulesi, üsküdar sahilinden bir başka güzel görünüyor. hele bir de çıtır simit ve ince belli bardakta çay da eklendi mi yanına, bu manzaranın seyrinin tadı daha bir keyifli oluyor.
İstiklal caddesi
Belki eski havası yok ama, istanbul denilince sokak keyfi çıkartılacak yerlerin başında gelir istiklal. tramvayı, eğlence mekanları, galatasaray lisesi, kiliseleri ve pasajları ile bir ucundan diğerine yürümekten zevk alacağınız ender yerlerden.
İstanbul boğazı
İstanbul boğazı, yaklaşık 30 kilometre uzunluğunda bir geçittir. marmara denizi ile karadeniz’i birbirine bağlar. bundan 7 bin yıl önce oluştuğu tespit edilen boğaz’ın derinlik ortalaması 60, en derin yeri ise yaklaşık 100 - 120 metredir. genişliği çok değişken olmakla birlikte en geniş yeri 3 bin 500 metreyi bulur.
Miniatürk parkı
Bir çok tarihi yapının minyatürünü burada görebilirsiniz bu yüzden bu yeri en başa koyduk. toplam 60.000 metrekare alan üzerine kurulan miniaturk’te, 15.000 metrekare maket alanı, 40.000 metrekare yeşil ve açık alan, 3.500 metrekare kapalı alan, 2.000 metrekare havuz ve suyolu, 500 araçlık otopark yer almaktadır. miniaturk’te, bir açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanı sıra, ziyaretçilerin hoşça vakit geçirmesini sağlamak amacıyla farklı mekanlar da tasarlanmıştır.