Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biri de pilavdır. Ana yemeklerin kuşkusuz ayrılmaz bir parçasıdır. Peki, İstanbul pilavını daha önce denemiş miydiniz? Yemek menüsüne farklı bir tat katmak isteyenler için İstanbul pilavı tarifini sizler için derledik.
Malzemeler:
- 1 avuç kabuksuz çiğ badem
- 1 avuç tuzsuz pirinç Antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
- 2 su bardağı pirinç
- 3/4 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 su bardağı et suyu
- 1,5 su bardağı kadar su
Hazırlanışı: Pilav tencerenizi öncelikle ısıtın ardından kabuksuz bademleri tencereye alarak kavurun. Bademler kavrulunca içerisine Antep fıstıklarını ilave ederek kavurmaya devam edin. Tereyağı ve ayçiçek yağını ilave ederek karıştırın sonrasında pirinci içerisine ilave edip kavurun. Bezelyeyi de ilave ederek karıştırmaya devam edin. Sonrasında zerdeçalı, tarçını, tuzu ve karabiberi ilave ederek karıştırın. Son işlem olarak suyunu ekleyip kapağını kapatın ve kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun…