Ispanakla yumurtayı birlikte tüketmek sağlık açısından faydalıdır. Kahvaltıya ya da akşam yemeğine tercih edeceğiniz ıspanaklı yumurtaya ne dersiniz? İşte tarifi...
Çocuklarında severek yiyeceği ıspanaklı yumurta için gerekli malzemeler:
- 500 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- 1/2 çay bardağı su
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Yapılışı:
- Ayıklanmış ve temizlenmiş ıspanakların suyunu süzdürdükten sonra ince ince doğrayın.
- Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırdıktan sonra kuru soğanları hafif bir renk alana kadar kavurun.
- Suyunu süzdürdüğünüz ıspanakları katıp, kavurma işlemini 3-4 dakika daha sürdürün.
- Suyu katıp pişirme işlemini kısık ateşte 5 dakika kadar sürdürün. Suyunu çeken sote ıspanak karışımını tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle lezzetlendirin.
- Kavrulmuş ıspanak üzerinde kişi sayısı ya da arzunuza göre kullanacağınız yumurta kadar yer açın.
- Yumurtaları açtığınız yuvalara dikkatli bir şekilde bütün olarak kırın. Ispanaklı yumurtayı; kapağını kapattığınız tavada, kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirmeyi sürdürün.
- Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Sumak ekleyip 1 dakika kadar kızdırın.
- Hazırladığınız tereyağlı sosu ıspanaklı yumurtaların üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.