Ispanaklı Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Tadında ıspanaktan eser olmayan, görüntüsüyle kilolarca Antep fıstığından yapıldığını düşündüren ıspanaklı kekten ilhamını alan bir pasta tarifi bu. Ispanaklı yaş pasta aslında hatta arzuya göre küçük bir dokunuşla rulo pastaya dönüşüp sizi şaşırtması da an meselesi.

14.05.2018-09:44 - (Son Güncelleme: 14.05.2018-09:35) Ispanaklı Yaş Pasta Nasıl Yapılır?

Tadında ıspanaktan eser olmayan, görüntüsüyle kilolarca Antep fıstığından yapıldığını düşündüren ıspanaklı kekten ilhamını alan bir pasta tarifi bu. Ispanaklı yaş pasta aslında hatta arzuya göre küçük bir dokunuşla rulo pastaya dönüşüp sizi şaşırtması da an meselesi.

MALZEMELER

Keki için:

3 adet

yumurta

1 su bardağı

toz şeker

1/2 çay bardağı

süt

1 çay bardağı

sıvı yağ

2,5 su bardağı

un

1 paket

kabartma tozu

300 gram

ıspanak

Kreması için:

3 su bardağı

labne peyniri

1 su bardağı

pudra şekeri

1/2 su bardağı

krem şanti

(toz halinde)

1/2 su bardağı

süt

Süslemesi için:

10 adet

çilek

PÜF NOKTASI

İnce ince kıydığınız ıspanak yapraklarını sadece doğramak yerine süt ve damla sakızı ilavesiyle karıştırıp sıvı hale getirin.

NASIL YAPILIR?

Labne Peyniri, krem şanti, pudra şekeri ve sütü geniş bir kasede, pürüzsüz kıvama gelene kadar güzelce çırpıyoruz. Biz ıspanaklı pandispanyamızı hazırlarken krema daha koyu bir kıvam alması için buzdolabında bekleyecek.

Ispanakları kaynar suya atıyoruz. 15-20 saniye bekledikten sonra suyunu süzdürerek bir kaseye aktarıyoruz. Üzerine soğuk, buzlu su ekleyerek soğutmakta fayda var. Böylece o yemyeşil rengi kaybetmemiş olacağız.

Soğuyan ıspanakları rondoya alıyoruz. Güzelce parçalanması için bir miktar süt ekliyoruz. Ispanaklar püre haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz.

Derin bir kasede yumurta ve şekeri, şeker eriyene ve karışım krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.

Yumurta ve şeker karışımının içerisine sıvı yağ ve ıspanak püresini koyup karıştırıyoruz.

Unu eleyerek karışımın içerisine  koyduktan sonra sptaula yardımıyla karışıma yediriyoruz.

Son kez mikserle güzelce çırptıktan sonra yağlanmış kelepçeli kalıbımızın içerisine ıspanaklı pandispanya harcımızı koyuyoruz.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında ilk 20 dakika fırının kapağını  hiç açmadan pişiriyoruz. Sonra kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Pişmediyse 10-15 dakika kadar daha pişiriyoruz.

Pandispanyamız fırından çıktıktan sonra üst kısmını traşlıyoruz. Bu kısımdan çıkan kekleri, pastanın üzerinde değerlendireceğimiz için rondodan geçiriyoruz.

Ortadan ikiye böldükten sonra kremayı ortasına ekleyip güzelce yayıyoruz.

 

İkinci katı da üzerine koyup tekrar kremayı yayıyoruz. Rondodan geçirdiğimiz kek artıklarını üzerine serpiştiriyoruz.

Çilekler veya dilediğimiz taze meyvelerle süsleyip pastamızı tamamlıyoruz.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın

 


YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal