Karadeniz kahvaltılarının olmazsa olmazlarından biri olan ıspanaklı kaygananın tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Yapımı oldukça basit olan bu lezzetli yemeği çok seveceksiniz. İşte tarifi...
ISPANAKLI KAYGANA TARİFİ
Gerekli malzemeler:
- 2 adet soğan
- 2 demet ıspanak
- 4 dal taze soğan
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Tavaya yağı alın ve soğanları ince ince doğrayıp güzelce kavurun. İçerisine ıspanakları ilave ederek, kavurma işlemine sürdürün. Kavrulan karışımın altını kapatıp soğuması için kenara alın.
Bir kasenin içerisinde, un, yumurta, tuz, karabiber ve unu azar azar ekleyerek, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın. Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğinizde, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve sotelenmiş ıspanak karışımını ekleyin. Son olarak taze soğanları da ilave ederek hızlıca karıştırın.
şimdi sıra pişirmede, yağlanmış krep tavasına 1, 5 kepçe hazırladığınız karışımı dökün. Alt üst pişirdikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.