Islak Kek Tarifi

Pratik ıslak kek nasıl yapılır? Islak kek için gerekli malzemeler nelerdir? Sizin için pratik ıslak kek tarifini derledik. Detaylar haberimizin içeriğinde…

17.07.2020-15:09 - (Son Güncelleme: 17.07.2020-15:03) Islak Kek Tarifi

Bu basit adımlı, enfes ıslak kek tarifi için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır. Dolapta 1 haftaya kadar saklaya bilir, fırın ya da mikro dalgada tekrar ısıtarak sevdiklerinize güvenle servis edebilirsiniz.

PRATİK ISLAK KEK TARİFİ

MALZEMELER;

  • 3 su bardağı çok amaçlı un
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı şekersiz kakao tozu
  • 1 yemek kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 4 büyük yumurta
  • 1/2 su bardağı yağlı süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı bitkisel yağ
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1/2 su bardağı tereyağı yumuşatılmış
  • 8 yemek kaşığı krem peynir
  • 1/2 su bardağı şekersiz kakao tozu
  • 7-8 su bardağı pudra şekeri
  • 1/4 bardak süt

HAZIRLANIŞI;

  1. Fırını 180 derecede önceden ısıtın.
  2. Tepsiye un dökün ve fazlalığı boşaltın.
  3. Un, şeker, kakao, kabartma tozu, kabartma tozu ve tuzu, karışana kadar düşük hızda bir mikser ile karıştırın.
  4. Yumurta, ılık su, yağ ve vanilyayı ekleyin.
  5. Pürüzsüz olana kadar orta hızda çırpın.
  6. Bu sadece birkaç dakika sürecektir.
  7. Kek hamurunu tepsinize dökün.
  8. Kekinizi fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  9. Kek piştikten sonra tel raf üzerinde 15 dakika soğutun ve daha sonra keki ters çevirin ve tamamen soğumaya bırakın.

ÇİKOLATALI VE KREM PEYNİRLİ SOS İÇİN;

  1. Büyük bir kapta, tereyağı ve krem peynirini kabarıncaya kadar çırpın. En iyi sonuçlar için bir el mikseri kullanın.
  2. Kakao tozu ve vanilya ekleyin. 5 dakika kadar aralıksız çırpın.
  3. 1 su bardağı pudra şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  4. Sürülebilir bir kıvam elde etmek için göz kararı süt ekleyin.
  5. Sos ne kadar koyu ve kalın bir kıvam alırsa lezzeti o kadar iyi olacaktır.
  6. Sosu kekin üzerine spatula yardımı ile sürün ve 4 saat buzdolabında bekletin.

Eğer ıslatmak için krem peynirli sosu tercih etmezseniz aşağıdaki adımları da izleyebilirsiniz.

ÇİKOLATALI SOS MALZEMELERİ

  • 1/2 su bardağı şekersiz kakao tozu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/8 çay kaşığı deniz tuzu
  • 1/2 su bardağı soğuk su
  • 1 1/2 çay kaşığı vanilya

HAZIRLANIŞI;

  1. Soğuk bir tencerede, tüm topaklar çıkana kadar kakao ve şekeri birlikte çırpın. Tuz ve suyu ekleyin ve orta ila yüksek ısıda kaynatın.
  2. Kaynamaya bırakın; sürekli karıştırarak. Yaklaşık 30 saniye pişirin ve ardından ocaktan alın. Soğumaya bırakın ve vanilya ekleyin.

İpucu: Çikolata sosun kaynaması tamamlandığında çok akışkan görünecektir, ancak soğudukça katılaşacaktır.

Çikolata sosu buzdolabında iki haftaya kadar saklanabilir. Kek üzerine dökmeden önce tekrar ısıtın.

KALORİ HESAPLAMA

  • Kalorisi: 767 kcal
  • Karbonhidratlar: 119 g
  • Protein: 8 g
  • Yağ: 33 g
  • Doymuş Yağ: 21 g
  • Kolesterol: 105 mg
  • Sodyum: 668 mg
  • Potasyum: 383 mg
  • Şeker: 91 g
  • A Vitamini: 825 IU
  • Kalsiyum: 96 mg
  • Demir:3.7 mg
DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal