Düzce mutfağında sıklıkla yapılan bir çorba olan ısırgan otu çorbası tarifini püf noktaları ile derledik. Soğukların artmasıyla kış mevsimi pek çok hastalığı da beraberinde getirdi. Isırgan otu çorbası faydaları ile bağışıklığınızı güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan olacaktır. Besin değeri oldukça yüksek olan ısırgan otu çorbasına sofranızda yer vermeyi ihmal etmeyin.
ISIRGAN OTU ÇORBASI
Isırgan otu çorbası için gerekli olan malzemeler:
- 300 gr ısırgan otu
- Bir tutam taze nane
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı haşlanmış ısırgan suyu
ISIRGAN OTU ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Taze olarak toplanan ısırganlar ilk olarak ayıklanır ardından da yıkanır. Temizlenen ısırgan otları kaynar suyun içine konularak haşlanır. Isırgan otlarının sapları iyice yumuşayınca süzülerek tencereden alınır. Burada dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de ısırganın haşlama suyundan 2 bardak su, çorba yapımında kullanılmak üzere ayrılır.
Çorbayı hazırlamak için süzülen ısırgan otları tencereye konulur. Ayrılan 2 bardak ısırgan suyu ve 3 bardak daha su eklenip blender ile parçalanır. Isırgan otları iyice püre hâline geldikten sonra ocağın altı açılır ve içerisine mısır unu ister soğuk suda açılarak ister tencereye yavaş yavaş dökülerek ilave edilir. Isırgan otu çorbası çırpma teli ile sürekli karıştırılır. Sonrasında dövülmüş sarımsak, tuz, nane ve süt eklenir. Pişmeye yakın ayrı bir tavada tereyağı eritilerek çorbanın üzerine dökülür ve sıcak servis edilir.
ISIRGAN OTU ÇORBASININ PÜF NOKTASI
Yumurtalı ve yoğurtlu terbiye karışımını çorbanın suyuna ılıştıra ılıştıra katın ve yumurtanın kesilmemesi adına çorbayı hızlı bir şekilde karıştırın.