Dilerseniz akşam 5 çayına isterseniz de akşam yemeklerinden sonra servise sunabileceğiniz irmikli meyveli yaz tatlısının yapımı oldukça pratik. Gelin tarife birlikte bakalım.
İRMİKLİ YAZ TATLISI
MALZEMELER
1 litre süt
1, 5 su bardağı şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya
Süslemek için;
2 adet muz
10-15 tane çilek
Üzerine;
1 paket muzlu bitkisel jel
YAPILIŞI
Öncelikle tencereye süt, irmik ve şekeri koyup kaynayana dek karıştırın. Kaynayan karışımın altını kapatıp vanilya ve hindistan cevizini ekleyerek karıştırmayı sürdürün.
Hazırlanan karışımı borcama döküp eşit şekilde iyice yayın. Yarım saat kadar buzdolabında beklemesini sağlayın.
O sırada muz ve çileği dilimleyin. Soğuyan tatlının üzerine sıra halinde dizin.
Bitkisel olan jeli de hazırlayıp en son tatlının üzerine döküverin.
Yaklaşık 3-4 saat kadar dolapta dinlendikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.