Çay saatlerinde misafirlerinize pratik yöntemlerle hazırladığınız irmik toplarına ne dersiniz? Kolay hazırlanan ve yemes de bir o kadar lezetli olan bu tarifle siz de tanışmak ister misiniz?
İRMİKLİ TOPLAR TARİFİ
Malzemeler:
7 çorba kaşığı irmik, 7 yemek kaşığı toz şeker, 1 paket toz krem şanti, 3 su bardağı süt, 1/2 kase hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Bir tencerenin içine sütü, irmiği ve şekeri koyun. Orta ateşte muhallebi gibi olana dek pişirin.Muhallebi kıvamını almasının ardından ocaktan indirin ve ara ara karıştırarak soğuması için bekleyin.
Muhallebi soğuyunca toz krem şantiyi muhallebiye boşaltın ve bir kaşık ile karıştırın.Elinizi suyun içine bandırarak irmikli muhallebiden biraz alın ve yuvarlayın. Sonrasında dilerseniz Hindistan cevizine, isterseniz de kakaoya bulayın.Hazırlanan boyuta göre değişse de ortalama 20 adet çıkacaktır. Hepsini istedğinizi şekilde yaptıktan sonra buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.