Hamurlu ve şerbetli tatlılardan kaçınanların sığındığı muhallebili tatlılar arasında en sevileni şüphesiz irmikli muhallebi tatlısıdır. Malzemeleri ve tarifiyle kolay hazırlanabilir olan bu tatlıyı siz de evde yapmak için muhakkak tarifimize göz atmalısınız.
İRMİKLİ MUHALLEBİ TARİFİ
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
2 paket vanilya
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
YAPILIŞI
Derince bir tencereye süt ve toz şekeri alarak iyice şeker eriyene kadar karştırmaya başlayın.
Sonrasında irmiği ilave ederek, pişene dek karıştırmayı sürdürün.
Koyu kıvamlı bir şekle gelmeye başladığında ocaktan indirin. Üzerine vanilyayı ve tereyağını ekleyerek güzelce karıştırın.
Hemen soğumasını beklemenize gerek kalmadan tatlıyı istediğiniz kaselere veya kare tepsiye döküp dolaba kaldırın.
Soğuduğunda ise dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.