Gelen misafirlerinde evdeki halkın da oldukça sevdiği lezzetlerden. Aynı zamanda yapımı da çok pratik. Eğer sizde hala incirli kurabiye tarifini denemediyseniz mutlaka deneyin. Lafı uzatmadan dilerseniz hemen tarifi verelim.
İNCİRLİ KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 10 Adet incir
- yarım paket yumuşak margarin
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 avuç ufaltılmış ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yumurta
- yarım çay bardağı nişasta
- aldığı kadar un
Üzeri için;
YAPILIŞI;
Öncelikle incirleri sıcak suda yaklaşık 10-15 dakika kadar bekletin. Bu işlem incirlerin yumuşaması ve püre haline gelebilmesi için önemli adımlardan biridir. Ardından ise diğer bütün malzemeleri karıştırıp bir hamur elde ediyoruz. Bu noktada içerisine koyacağınız margarinin ve de yumurtanın oda sıcaklığında olması önemli unsurlardan biri çünkü eğer buzdolabından çıkardığınız gibi yapmaya kalkarsanız istediğiniz kıvamı elde etmekte zorlanabilirsiniz. Unu ise en son adım olarak azar azar kontrollü bir şekilde ilave ediniz çünkü un fazla geldiğinde hamurunuzun kıvamı çok sert olabilir ve de istediğiniz şekli vermede ve kıvamında zorluk yaşayabilirsiniz. Hamuru da kulak memesi kıvamında elde ettikten sonra en son adım olarak içerisine yumuşayan incirleri kestikten sonra ilave edip güzelce homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Ve elinizle bezeler halinde ayırdıktan sonra yuvarlak şekiller verin. Ardından seçtiğiniz bir fırın tepsisine yapışmaması için yağlı kağıt serdikten sonra şekil verdiğiniz kurabiyelerinizi dizin ve de önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar üzeri kızara kadar pişirin. Ancak pişirme aşamasında arada kapağını açmadan pişip pişmediğini kontrol edin pişme süreleri fırından fırına farklılık gösterebilir. Ardından pişen kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra sunum tabağınıza alıp üzerini pudra şekeri ile süsledikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz. İşte incirli kurabiye tarifi bu kadar basit şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
İNCİRLİ KURABİYE TARİFİ PÜF NOKTALARI
- İncirli kurabiye tarifini denerken tarifte de belirtildiği gibi incirleri suda bekletmek çok önemlidir. Bekletmediğiniz zaman incirler ağızda çok sert şekilde hissedilecektir.
- Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olması kesinlikle önemli faktörlerden biridir. Eğer buzdolabından çıkarır çıkarmaz kullanırsanız istediğiniz kıvama erişmekte zorlanabilirsiniz.
- Fırını önceden ısıtmanız kurabiyelerinizin yayılmaması için önemli bir adımdır. Eğer ısıtmadan fırına koyarsanız kurabiyeleriniz pişerken yayılacak ve ince bir yapıda olacaktır. Bu istenen bir form değildir.
- Kurabiyelerinizin üstü ve altı güzelce kızardıktan sonra fırından almalısınız. Aksi halde içi çiğ kalabilir.
- Artan kurabiyelerinizi buzlukta muhafaza edip daha sonrasında tüketebilirsiniz. Ya da pişirmeden hamuru buzluğa koyup misafirleriniz geldiğinde ve vaktiniz olmadığında da pişirmek için tekrar kullanabilirsiniz.