Oldukça özel bir zevk olan incir uyutması inciri muhteşem bir yumuşaklığa getirir ve süt ile harmanlanır. Uzun zamandır sevilen bu lezzeti daha pratik bir şekilde sunduk.
MALZEMELER
400 ml süt
100 gr kuru incir
2 yemek kaşığı toz şeker
Yarım ceviz
İnce çekilmiş Antep fıstığı
NASIL YAPILIR?
Kuru incirleri küçük parçalar biçiminde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ilave edin. Yoğurt mayalama işlemindekine benzer bir şekilde parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde kesilmiş incirleri katın. El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene dek ezin. Karışımı kaselere bölüştürün ve üstlerini streç folyo ile örtün. Kaselerin üstünü kalın bir bezle örtüp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın. Buzdolabına koyup 2 saat dinlendirin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyip servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.