Evde yapacağınız görsel olarak oldukça beğenilecek ve tatları ile misafirlerinizi mest edecek bur tarife bayılacaksınız.
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Tuz
1 yumurta
1 yumurta akı
1 su bardağı ılık yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
SUSAM İÇ HARCI İÇİN
1 soğan
300 g kıyma
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım dolmalık kırmızı biber
Yarım dolmalık sarı biber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
NASIL YAPILIR?
İç harcı için yemeklik kestiğiniz soğanı ve kıymayı zeytinyağında, kıymanın rengi çevriliyinceye dek soteleyin. Küp doğradığınız biberleri katıp, tuz ve baharatlarla tatlandırın. Biberler yumuşayınca ocaktan kaldırın.
Hamuru için eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, yumurta, yumurta akı ve yoğurdu geniş bir kasede karıştırın. Kabartma tozu ve unu katın, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Hamurun üstüne streç filme sarıp 15-20 dakika bekletin. Bekleyen hamurdan küçük bezeler kopartıp bir merdane desteğiyle hafif açın.
Kıymalı harcı hamurların ortasına uzunlamasına bölün. Kenarlardan katlayarak pide biçimi verin. Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı katılmış yumurta sarısını sürüp, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstü kızarıncaya dek pişirin. Sıcak servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.