Antalya’da Yüksek Kimyager Mehlika Gün ve Özlem Kıyak, kendi kurdukları laboratuvarda D vitaminli zeytinyağı üretti.
ÇALIŞTIKLARI İŞLERİNİ BIRAKTILAR
Daha önce Antalya Büyükşehir Belediyesinde İş Güvenlik Uzmanı olarak çalışan Mehlika Gün ve turizm firmasında çalışan Özlem Kıyak 2018 yılında tesadüfen tanıştı. İki kimyager çalıştığı işi bırakarak D vitaminli zeytinyağı üretmeye karar verdi. Bir yıl boyunca laboratuvar ortamında yaptıkları ARGE çalışmarının ardından 2019 yılında D vitaminli zeytinyağını üretmeye başladılar.
"10 YIL İÇİNDE TÜM GIDALARDA D VİTAMİNİ KULLANILACAK"
ARGE aşamasında Endokrinoloji uzmanı akademisyenlerden danışmanlık hizmeti de aldılar. D vitaminli zeytinyağı ile alakalı bilgilendirmede bulunan Yüksek Kimyager Mehlika Gün, D vitamini eksikliğinin bütün dünyada en önemli sağlık sorunlarının başında geldiğini, bu yüzden 30 sene önce Avrupa ülkelerinde gıdalara D vitamini eklemeye başlandığını ve on yıl içinde tüm gıdalarda D vitamini kullanılacağına dikkat çekti. Dubai ve Kuveyt’te özel bir firma ile anlaşma yaptıklarını belirten Gün, gerekli prosedür tamamlanınca 2019 yılında ihracata başlayacaklarını ifade etti.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağıya kaydırın.